Alkalmazási területek

Különböző szerepeinkben sokszor nem tudjuk, hogyan érjünk célt egy-egy helyzetben, hogyan tudatosítsuk, hogy mi az, amit jól csinálunk, vagy miként erősödjünk meg bizonytalanságaink ellenére, esetleg hogyan váljunk partnerré a munkánk során. A videotréning azt mutatja meg Önnek, mit csinál jól, mi az, ami már jól működik a munkájában! A reflexió segít megérteni, hogy a saját viselkedésrepertoárjában már léteznek azok az elemek, amelyek a megoldáshoz vezetik. Így eléri, hogy tudatos és kreatív legyen felismeréseinek a gyakorlatban történő alkalmazásában.

A videotréning következtében problémák helyett megoldásokat lel. Önmaga modelljévé válik, a módszernek köszönhetően hosszútávon is kitart, anélkül, hogy a körülmények áldozatának érezné magát. A videotréning révén a szinergia növekszik, a konfliktusokat személyre szabottan tudja rendezni, a kapcsolatkészsége fejlődik, énképe és önértékelése tisztábbá válik, saját erőforrásai pedig szárnyra kelnek. A tehetetlenségnek vége. Új megoldásmódokat vesz észre.

A módszer különleges ereje megmutatkozik abban, hogy rendszerszemlélettel, mégis az egyéni szinten, személyre szabottan nyújt adaptív segítséget, ráadásul látható a filmrészleteken, képeken keresztül, ami konkréttá és megfoghatóvá teszi az elakadást és a változás irányát. A felek valós problémájára fókuszál, az ő kérdéseikre keresi a választ és nem kívülről visz be megoldási módokat. A módszer a felekkel dolgozik és nem helyettük. Tiszteli az egyének kultúráját.

A videotréningnek fontos eszköze a KÉPessé tevés. Az aktivizálás módszereivel dolgozik, tehát nem kompenzál, nem nyújt külső megoldási mintákat, és mégis azonnal kimutathatóvá válik a teljesítményváltozás!

A képek, a vizuális jelenetek ereje óriási! Éppen ezért csak a Magyar Videotréning Egyesület (VIG Hungary) által magasan képzett szakemberek alkalmazhatják a módszert.