Tudományos konferencia és szakmai találkozó Sallai Éva emlékére

Tanítványai és kollégái szerint Sallai Éva egyszerre volt ÚJÍTÓ, PEDAGÓGUS és MESTER. Magas szintű elköteleződése hivatása iránt, sokoldalú szakmai felkészültsége és melegszívű emberi támogatása példaként állítják őt embertársaink elé. Sallai Éva 1976 és 1988 között az Országos Oktatástechnikai Központban szerkesztőként és osztályvezetőként dolgozott. Felsőoktatási tevékenységét a Szombathelyi Berzsenyi Dániel Tanárképző Főiskola, a Színház- és Filmművészeti Egyetem, a Pannon Egyetem, a Babeș–Bolyai Tudományegyetem Pszichológia és Neveléstudományi Kara, illetve az Eszterházy Károly Főiskola Neveléstudományi Tanszékének oktatójaként, és ez utóbbi intézmény tankszékvezetőjeként végezte. Kidolgozta a tanárképzés újszerű szerkezetét, tartalmát. A videotechnika alkalmazását, a filmek felhasználását a pedagógusképzésben lényeges feladatának tekintette. Kutatásaiban jelentős hangsúlyt fektetett a kezdő tanárok, gyakornokok támogatására és az őket segítő mentorok kiválasztására, képzésére Kollégái és tanítványai a Pedagógusképzés 19. évfolyam 1-2 (2020) számában emlékeztek meg róla.

A Tanárképzők Szövetsége, az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem és a Magyar Videotréning Egyesület emlékkonferenciával tiszteleg Sallai Éva emléke előtt.

A konferencia célja kettős. Egyrészt összegezni Sallai Éva munkásságát az általa írott munkák és végzett tevékenységek ismertetése, elemzése mentén, másrészt bemutatni az általa kutatott területeket, amelyek nem kötődnek közvetlenül Sallai Éva munkájához, de tovább viszik szellemi örökségét a magyar neveléstudomány világában.

Várjuk jelentkezésüket a következő témákban:

  • személyközpontú pedagógia,
  • felsőoktatás – pedagógusképzés,
  • gyakornoki szakasz – mentorálás – pedagógus továbbképzések,
  • filmek a pedagógusképzésben,
  • videotréning módszertana.

A konferencia plenáris előadások és szimpóziumok formájában valósul meg. Az előadások időtartama: 20 perc előadás és 10 perc diszkusszió. A szimpóziumok időtartama 60 perc.

A jelentkezés és az összefoglalók beküldésének határideje: 2023. március 25.

Jelentkezni és az összefoglalókat feltölteni regisztrációt (https://easychair.org) követően a következő linken lehet:

https://easychair.org/conferences/?conf=se2023

A bemutatásra kerülő témákat a beérkezett összefoglalók (max. 1500 karakter kulcsszavakkal együtt) alapján választjuk ki. A kiválasztás szempontjai: a téma kötődése Sallai Éva szakmai tevékenységi köreihez, azok tudományos újszerűségének, gyakorlati hasznosíthatóságának, továbbélésének bemutatása, valamint az érdekesség és közérthetőség. Az elbírálás eredményéről mindenkit személyesen értesítünk emailben 2023. április 15-ig.

A részvétel ingyenes. 

Kérdéseikkel a következő címen fordulhatnak hozzánk: zagyvane.szucs.ida@uni-eszterhazy.hu

További hírek

VIG Hungary védjegyünk

Magyar nemzeti védjegybejelentést tettünk a „VIG HUNGARY” szómegjelölésre. Tekintettel arra, hogy a ‘videotréning’ leíró jellegű kifejezés, nincs benne megkülönböztető jelleg, és mai értelmében többnyire online,

Részletek >>

Elhunyt Dr. Sallai Éva

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Dr. Sallai Éva 2020. 01. 13-án elhunyt. Dr. Sallai Éva – „A Reflektív” Videotréner-szupervizor, az egyesület elnöke, szakmai vezetője, alapító tagja,

Részletek >>